Merrell Bare Access 4 blå Bright gul gråa Skor Online Arc Lt uvrykk5888-Böter Skor

Nike Flex Rn 2018 svart vit gråa Skor Online
Nike Woherrar Presto Fly skor vit vita Skor Online
Nome 161 2100200 Sand beige Skor Online

Nude of Scandinavia Lotta Slalom svart gråa Skor Online
Nude of Scandinavia Mio Long Beach svart svarta Skor Online

Nike herrar Viale vit svart vita Skor Online

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Odd Molly Walkability Slipper Linnen bruna Skor OnlineOscar Jacobson Plaza Bröd Dark brun bruna Skor OnlinePalladium Ax_eon Lace Knit svart rosa Tan svarta Skor Online sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Palladium Pallabosse Mid svart French Metal svarta Skor Online
Palladium Pampa Hi Knit LP svart gråa Skor Online
Palladium Pampa Sport Cuff WP LUX svart svarta Skor Online

Nike Nike Air Max 90 Essential svart svart svart svarta Skor Online

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Panama Jack Julia Cork Tejido röd röd bruna Skor OnlinePantofola d'guld PC2391 07 svarta Skor Online Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Park West 355388 Cognac bruna Skor OnlinePavement Ariel svart Suede svarta Skor Online eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Nike Nike Air Max 95 Premium Light Bone light Bone string gråa Skor Online
Pax Dex Beige Multi gråa Skor Online

Nike Nike Air Zoom Pegasus 34 grå vit blå royal blå bl. blåa Skor Online

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Pax Misa vit 10 gråa Skor Online

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Polecat 430 0199 Waterproof Warm Lined svart ICE Tech Studs svarta Skor OnlinePolecat 435 0118 Comfort Sock Navy blå blåa Skor OnlineCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Polecat 439 7010 Wool Lining svart gråa Skor OnlinePolo Ralph Lauren Karlyle New Snuff bruna Skor OnlinePretty Ballerinas 43174 brun bruna Skor Online

Läs mer...
PrimeBoots Loja High svart Brass gråa Skor Online
Primo Piano 71 13007 Light grå beige Skor Online

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Puma Puma Ibiza Mid Ww Wn'S svart svarta Skor OnlinePuma Puma Vikky Platform Ribbon Jr rosa rosa Skor OnlinePuma Tazon 6 FM svart silver svarta Skor Online
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättQuiksilver Spar svart svarta Skor OnlineRalph Lauren Junior Quilo Zip Fuchsia rosa Skor OnlineReebok Classic Cl Leather Mu Stealth banana vit gråa Skor Online att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Reebok Classic Club C 85 Trim Nbk Powder grå vit Pale rosa blåa Skor Online

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Reebok Instalite Run Ash grå blå Teal Wht silver turkosa Skor Online
Reebok Reebok Cardio Motion svart vit silver Me svarta Skor Online

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Reebok Reebok Zquick 2.0 Magenta Pop gul svart vit röda Skor Online

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotRieker 17661 25 Whisky bruna Skor OnlineRieker 44290 00 svart gråa Skor OnlineRieker 62436 45 Basalt gröna Skor Online ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Rieker Z6743 00 00 svart bruna Skor Online
Rock Spring Inoko Bronce bruna Skor Online
Rockport Gyks Dble Velcro svart svarta Skor Online
Rockport Twz Moreza Lace Up svart Washable svarta Skor Online

Viktigt!

Rohde 6650 82 Anthrazit gråa Skor Online
S.Oliver 13630 20 805 Navy 805 blåa Skor Online
Salomon Rx Slide 3.0 W Night Sky blå Curacao blåa Skor Online

Kontakt

Salomon X Ultra Mid 2 W Spikes Gtx® Dtr Bk svarta Skor Online

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Sanita Clogs lila Taupe bruna Skor Online
Scholl Felix grå gråa Skor Online

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Scholl Tangor brun bruna Skor Online
Sebago Saranac Short svart gråa Skor Online

Stöd FARR!

Senator 451 6220 Navy blå blåa Skor Online

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Shepherd Annie svart Crystal svarta Skor Online
Avento Stepbräda stor 41VZ-ZGR-Uni