Naturalista Quera Grafito gråa Skor Online NC55 El uvrykk2678-Böter Skor

Hunter Mens Original Chelsea Navy blåa Skor Online
Crocs Literide Mesh Slide M svart slate grå svarta Skor Online
Crocs Meleen Twist Sandal svart Smoke svarta Skor Online

Dasia Daylily Slip on guld bruna Skor Online
Dasia Syringa svart svarta Skor Online

Jana 27108 22 001 svart bruna Skor Online

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,DC skor Kids Trase Tx skor svart vit svarta Skor OnlineDC skor Pure High top Wc vit svart vita Skor OnlineDC skor Trase Tx svart gum svarta Skor Online sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Diesel Beach Pit W röd röda Skor Online
Diesel Gipsy bruna Skor Online
Diesel Sharkeroz grön vit svart gröna Skor Online

Mustang 1272301 Beige beige Skor Online

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Dockers by Gerli 322000H 007 svart svarta Skor OnlineDollybird Sultry gråa Skor Online Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",kvinnor Girl 435701 beige Skor OnlineDr Martens 101 svart svarta Skor Online eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Odd Molly Walkabout Low Mocassin brun bruna Skor Online
Dr Martens 1914 Vonda svart gråa Skor Online

Puma Trinomic Xt1 Plus Jr blå blåa Skor Online

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Dr Martens Delaney rosa Patent rosa Skor Online

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Duffy 71 33002 svart svarta Skor OnlineDuffy 73 41685 Comfort Sock vit vita Skor OnlineCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Duffy 73 51708 rosa bruna Skor OnlineDuffy 79 53002 Fuchsia rosa Skor OnlineDuffy 86 19183 Light rosa rosa Skor Online

Läs mer...
Duffy 87 01257 brun bruna Skor Online
Duffy 92 77200 röd röda Skor Online

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Duffy 98 14148 Camel bruna Skor OnlineEcco 269503 Shape 75 Pointy svart svarta Skor OnlineEcco 722162 Urban Snowboarder svart svart svarta Skor Online
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättEcco Biom Lite Cobalt Granite grön blåa Skor OnlineEcco Flash Rust röda Skor OnlineEcco Owando svart svarta Skor Online att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ecco Terracruise Marine blåa Skor Online

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
El Naturalista Nido Ella N722 svart svart gråa Skor Online
El Naturalista Yggdrasil NE28 svart svart gråa Skor Online

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Emma 483 0831 svart svarta Skor Online

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotEsprit Morea Bootie svart gråa Skor OnlineEsprit Yendis vit vita Skor OnlineFly London Bone040fly Bridle svart svarta Skor Online ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Friis & Company Birgita beige Skor Online
Gabor 24.169.21 vit vita Skor Online
Gabor 72.757 57 svart Large gråa Skor Online
Gant 13643416 Spencer Dark brun bruna Skor Online

Viktigt!

Gant Capri silver gråa Skor Online
Gant Mary Bright Wht rosa guld blåa Skor Online
Gant Zoee G69 Marine blåa Skor Online

Kontakt

Geox D Marykarmen svart svarta Skor Online

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Geox Lola Lt guld svart bruna Skor Online
Graninge 5642416 svart svarta Skor Online

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

G Star Raw Grade Ii Delta Strap Fleece svart svarta Skor Online
Gulliver 416 1977 Washable Navy blå gröna Skor Online

Stöd FARR!

Gulliver 4350107 waterproof rosa rosa Skor Online

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Halti Saro Low Dx M svart navy svarta Skor Online
Hush Puppies Felt Slipper 4957 brun lila Skor Online